De agrarische sector besteedt tegenwoordig veel aandacht aan energie, milieu, dierenwelzijn en productkwaliteit. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Om deze ontwikkelingen te stimuleren zijn er vanuit Europa, het Rijk en diverse provincies subsidies beschikbaar.

Actuele subsidiekans: asbest vervangen

Veel agrarische bedrijven hebben nog asbest dakplaten op de schuur liggen. De overheid wil hier zo snel mogelijk vanaf. Wilt u uw asbest dakplaten vervangen en tegelijkertijd investeren in zonnepanelen? De regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ wordt in diverse provincies verlengd. In september 2015 hebben Groningen en Drente al nieuw budget beschikbaar gemaakt en Profundial verwacht dat Overijssel en Gelderland snel zullen volgen.

Voorwaarden

  • Uw asbest dakoppervlak bedraagt minimaal 250 m²
  • U plaatst minimaal 5 kWp aan zonnepanelen*
  • Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 4,5 per m² asbestdak
  • Het maximale subsidiebedrag bedraagt € 15.000,–
  • Subsidie is mogelijk voor agrarische ondernemingen en voormalig agrarische bouwblokken

Een PV-paneel met een oppervlakte van 1,65 m² per jaar levert gemiddeld zo’n 235 kWh op.

Leg uw offertes voor aan Profundial

Interesse in deze subsidiekans? Vraag een offerte op bij een gecertificeerde asbestverwijderaar en bij een zonnepaneleninstallateur. Zorg ervoor dat op beide offertes het materiaal en de uren apart gespecificeerd worden. Neem voordat u opdracht geeft contact op met Profundial, dan checken wij of u met de beschikbare offertes voor subsidie in aanmerking komt. Profundial kan voor u de subsidieaanvraag geheel verzorgen, van begin tot eind.

Neem contact met ons op!